söndag, juni 21, 2009

Midsommar i fjällen

I år firade vi midsommar i Lappland, närmare bestämt några kilometer från Dikanäs som ligger vid Grönfjäll , Kittefjäll å Borkafjäll. Efter att ha följt väderrapporter i över en veckas tid så var det bara fleecetröjor, långkalsonger å regnkläder som gällde. Men tänk så fel vi fick........... Det kom en skur efter vi hade ätit sillen å druckit nubben på midsommar afton, det var allt. Sen har vädret varit en stor sol hela tiden. Inte så varmt men SOOOOLLLLLL!!!! Å mygg har det varit gått om, men det finns ju myggmedel.
Vi har bott i en jättefin röd liten stuga som ligger efter Vojmån. Våra kompisar, LM å JO har slitit helt själva å gjort ett jättejobb med att få den färdig. Vi har sovit på ett loft med utsikt från ena fönstret mot lätt snöklädda fjäll å andra sidan mot Vojmåns forsar. Fantastiskt!!!!!
Vi har vandrat lite, fiskat, ätit god mat å haft väldigt roligt. Vi siktar nu in oss på en ev. höstresa med fjällvandring som mål, och en vinter tripp med skoteråkning. Det ser jag fram emot, verkligen!!!!!Den röda lilla stugan är ännu inte helt klar men det återstår bara små detaljer. Fint är det!!!
När man kommer till en avsats eller når ett mål ska man ta en sten å lägga på högen. Det var högar lite överallt.

Det var världsklass på fiskevattnet tyckte Arnold, men nån fisk blev det inte till hans stora besvikelse. Han försökte analysera varför men kom inte på nån bra förklaring. Bättre lycka nästa gång!!!
En av forsarna med Borkafjäll i bakgrunden.

Borkafjäll , å en annan fors.

Efter en liten vandring kom vi upp på en höjd där vi kunde se både Borkafjäll å Kittefjäll. Det här är Kittefjäll å dess slalombackar. En liten by med med stugor att hyra och ett hotell med en restaurang.

Vår lilla vandring gick efter en led vid namn "Sagostigen". Där hade dom satt ut konstverk på olika djur, en del målade på stockar, andra på stenar, å "Bergakungen" uthuggen ur en stock.
Jag får inte glömma å nämna Fiffin. Hon är en riktig hejare på att fjällvandra, som hon har sprungit på fjället. Å roligt har hon haft. Hon blir med till hösten när vi ska vandra!
En röd liten stuga, härliga kompisar, fint väder å en fantastisk natur har gjort den här midsommaren till ett fint minne. Tack LM å JO, det här gjorde ni bra!!
Tjillevippen!!!!!!!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar