Ca 25 st.
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Pensling: 1 ägg
Garnering: Florsocker o vatten
1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken o rör tills jästen är löst.
2. Tillsätt matfettet, delati mindre bitar, socker och mjölet. Arbeta samman till en smidig deg.
3. Kavla ut den till en stor fyrkant, 40x40 cm, på en mjölad arbetsbänk.
4. Skär den i fyrkanter 8x8 cm.
5. Rör samman ingredienserna till fyllningen, fördela lite av den i mitten på varje fyrkant.
6. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen
7. Lägg bröden i bullformar och ställ dem på plåtar.
8. Låt dem jäsa övertäckta ca 2 timmar i rumstemperatur.
9. Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen på 250 grader ca 5-8 min, varmluftsugn 200 grader ca 8 min.
10. Låt dem kallna utan bakduk på galler. Glasera bröden med florsockerglacyr strax innan de ska serveras.
LYCKA TILL!!!!!!!!
åh, de där såg ju inte bara LITE gott ut heller :) dina bullar är ju så himla god, och vi ska ju överhuvudtaget inte tala om toscakakan :D mmmmmmmmmmm...
SvaraRaderadet är bara å komma å fika, tosca finns oxå, än så länge, Jessi har inte varit här än. Ha ha ha....
SvaraRaderaja kommer ja me =D
SvaraRaderaVa roligt eva, sparar tosca till dig...
SvaraRaderaåhh va snällt!! bäst du sparar en till annars vet ja en som bli toksur hahaha
SvaraRadera