måndag, februari 16, 2009

Bullar å mer bullar...

Gott kaffebröd är grejer det!!! Jag gillar å baka. Den här gången blev det kalljästa bullar. Det tar lite längre tid för dom ska jäsa i 2 timmar. Pappa blir glad för nu finns det nått gott å fika på nästa gång han kommer. Om det är nån som vill prova dessa bullar så kommer receptet här.

Ca 25 st.

25 g jäst

2 dl kall mjölk

200 g rumsvarmt smör

1 msk socker

ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:

75 g smör

2 msk socker

2 tsk vaniljsocker

Pensling: 1 ägg

Garnering: Florsocker o vatten

1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken o rör tills jästen är löst.

2. Tillsätt matfettet, delati mindre bitar, socker och mjölet. Arbeta samman till en smidig deg.

3. Kavla ut den till en stor fyrkant, 40x40 cm, på en mjölad arbetsbänk.

4. Skär den i fyrkanter 8x8 cm.

5. Rör samman ingredienserna till fyllningen, fördela lite av den i mitten på varje fyrkant.

6. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen

7. Lägg bröden i bullformar och ställ dem på plåtar.

8. Låt dem jäsa övertäckta ca 2 timmar i rumstemperatur.

9. Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen på 250 grader ca 5-8 min, varmluftsugn 200 grader ca 8 min.

10. Låt dem kallna utan bakduk på galler. Glasera bröden med florsockerglacyr strax innan de ska serveras.

LYCKA TILL!!!!!!!!



5 kommentarer:

  1. åh, de där såg ju inte bara LITE gott ut heller :) dina bullar är ju så himla god, och vi ska ju överhuvudtaget inte tala om toscakakan :D mmmmmmmmmmm...

    SvaraRadera
  2. det är bara å komma å fika, tosca finns oxå, än så länge, Jessi har inte varit här än. Ha ha ha....

    SvaraRadera
  3. Va roligt eva, sparar tosca till dig...

    SvaraRadera
  4. åhh va snällt!! bäst du sparar en till annars vet ja en som bli toksur hahaha

    SvaraRadera