torsdag, februari 26, 2009

Wienersemla

De tog lite tid men nu är dom klara. Här kommer receptet.
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
1 1/2 ägg
20 gr smör
1 msk socker
1/4 pkt jäst
2 krm salt
2krm kardemumma
T ill inkavling: 250 gr smör
Gör så här:
1. Mät upp mjöl och socker. Blanda och ställ i frysen 1 timmma
2. Blanda ägg och mjölk och ställ det i kylen i 1 timma.
3.ta 250 gr smör och platta ut det till en 5 mm tjock fyrkant och ställ i kylen i 1 timma.
4. Ta ut ägg o mjölk, mjöl o socker blandningarna och blanda iresten av ingredienserna i en degblandare och arbeta ihop degen i ca 5 min.
5. Häll upp degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut så att den blir dubbelt så stor som det utplattade smöret.
6. Lägg det utplattade smöret i mitten av degen och vik ihop till ett kuvert. Kavla ut till dess fulla längd. Vik den ena delen mot mitten och ta den andra änden och vik över, så att degen ligger i tre lager. Kavla ut degen igen och upprepa proceduren tre ggr.
7. När detta är gjort, kavla ut degen så att den blir ca 3,5 mm tunn. Skär ut 10 fyrkanter av degen. Vik alla hörn på varje fyrkant mot mitten. Lägg dom upp och ner på plåten och låt dom jäsa ca 1 timma under bakduk. Grädda i 225 grader i ca 12-14 min.
LYCKA TILL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar